Biserica Ortodoxa Romana Buna Vestire, Adjud
Arata alte articole din aceeasi categorie

Ziua Eroilor 2019

Înălțarea Domnului” - sărbătoarea recunoștinței


Din toată inima cinstește pe tatăl tău și nu uita niciodată durerile mamei tale. Adu-ți aminte că ei ți-au dat viața; ce le vei da tu în schimb pentru ceea ce au făcut ei pentru tine? Nu disprețui vorba celor bătrâni, că și ei au învățat de la părinții lor. Că de la ei vei învăța înțelepciunea și îndemânarea de a da răspuns bun la nevoie.” (Înțelepciunea lui Isus Sirah VII, 28-29; VIII, 9)


Biserica Ortodoxă Română a rânduit ca la Praznicul Înălțării Domnului să cinstim prin rugăciune pe cei ce din dragoste pentru credință și neam, pe câmpurile de luptă, în lagăre, în deportări, în suferințe, și-au jertfit viața pentru înălțarea neamului nostru, pentru credința, libertatea și demnitatea noastră.


Credem că nu doar aceștia sunt eroii noștri, ci și toți cei care s-au învrednicit de zile îndelungate de viață, bătrânii noștri care au răbdat cu tărie vitregiile vremurilor, născând și educând fii și fiice, zidind case și având grijă de moștenirea materială și spirituală primită de la părinții lor. Ei sunt icoanele statorniciei, ale răbdării, ale credinței și nădejdii în Dumnezeu. Ei sunt pildele de viață la care trebuie să privim cu respect, dragoste și neuitare.


Am considerat că este potrivit ca la această sărbătoare să nu-i uităm și le-am făcut o vizită credincioșilor parohiei noastre care sunt la vârste venerabile (Moise Nicolae 99 de ani, Ghergut Paraschiva 96 de ani și Clemensevici Stelian 94 de ani), exprimându-ne dragostea și respectul nostru.


Nădăjduind că vom fi vrednici să le urmăm exemplul vieții, le dorim din toată inima mulți și fericiți ani!


 


Paroh,


Preot Gheorghiță OLAR


7 iunie 2019Biserica Ortodoxa Romana Buna Vestire, Adjud Biserica Ortodoxa Romana Buna Vestire, Adjud 
Biserica Ortodoxa Romana Buna Vestire, Adjud Biserica Ortodoxa Romana Buna Vestire, Adjud 
Canonul Sfantului Andrei Criteanul - I.P.S. Ciprian Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei